Lénárt Csaba Személyi edző

“A változás lehetősége mindenkinek adott!”

Küzdj sporttal a tavaszi fáradság ellen

2019. február 27. 18:51 - Lénárt Csaba

 Hamarosan beköszönt a tavasz, éledezni kezd a természet, végre többet süt majd a Nap és melegszik az idő is, mégis sokak ilyenkor érzik magukat a legenerváltabbnak. A tavaszi fáradtság egy valós dolog, ám vannak hatékony módszerek, melyekkel tehetünk ellene.

canva-happiness-of-young-asian-woman-lying-with-blanket-on-bed-in-the-madgx7tvrg4.jpg

Sokak számára a kora tavaszi napok a boldog készülődés, a nagy séták és az újjászülető termeszét ereje helyett bágyadtsággal és aluszékonysággal kecsegtetnek csupán. A tavaszi fáradtság persze megnyilvánulhat ennél kellemetlenebb formákban is, hiszen nem ritka ilyenkor a fejfájás, szédülés és az ingerlékenység sem. Sokan ilyenkor arra gyanakodnak, hogy talán egy kezdődő betegség tüneteit tapasztalják magunkon, azonban minden kellemetlen jellemzője ellenére, a tavaszi fáradtság nem egy betegség, pusztán a szervezet reakciója az ébredésre. Nem kell azonban beletörődnünk az enervált állapotba, ugyanis mi magunk is tehetünk ellene!

Először is, mozogjunk minél többet a napfényes szabadban! A friss levegőn töltött idő nem csak az elmét tisztítja ki, de a testünket is felpezsdíti! Akár sétálunk, kocogunk, futunk vagy biciklizünk, a lényeg, hogy mozogjunk a szabadban, és ha lehet, biztassuk erre barátainkat és családtagjainkat is!

A legfontosabb pedig, hogy vigyünk rendszert a testmozgásba! Természetesen nem kell túlzásba vinni, de a képességeinkhez mért testmozgás a keringésünket, izmainkat, csontjainkat, immunrendszerünket is erősíti.

Természetesen érdemes az egészséges táplálkozás szabályait is betartani, hiszen a szervezetünknek számos vitaminra, nyomelemre, zsírsavra van szüksége. Emellett a téli hónapokban a szervezetünkben felhalmozódott káros anyag eltávolításához több folyadékra is szükségünk van, így érdemes naponta minimum 1,5-2 liternyit vizet inni!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lenartcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr10014658471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása