Lénárt Csaba Személyi edző

“A változás lehetősége mindenkinek adott!”

Miért félnek a nők edzőterembe járni?!Mi a megoldás?

2019. január 14. 10:00 - Lénárt Csaba

Új év, új kihívások, végre eldöntötted, hogy itt az ideje formába hozni a tested, szóval már indulnál is az edzőterembe, aztán….mégse teszed. Miért? Sok női vendégemtől hallom, hogy azért nem mert lemenni a terembe, mert tartott tőle, hogy ügyetlen lenne, kinéznék maguk közül a többiek, esetleg a súlyproblémáját szégyellte.  Van azonban megoldás ezekre a problémákra!

Könnyű megijedni az edzőteremtől, ha az ember még kezdő. A gépek használata nem mindig egyértelmű, ahogy a súlyok kiválasztása sem – sokan pedig kellemetlennek érzik, ha a teremben lévő társaiktól kell segítséget kérniük. Éppen ezért a legtöbben a saját fejük után mennek, aminek gyakran sérülés lesz a vége, vagy a várt siker elmaradása – esetleg néhány kínos pillanat, ami aztán végleg elveszi az ember kedvét az edzőterembe járástól. Másokat a plusz kilók kínoznak: szégyellik testüket, tartanak tőle, hogy az edzőteremben majd kinevetik őket, így szégyenlősségük, önbizalomhiányuk távol tartja a konditeremtől. A legrosszabb az egészben pedig az, hogy így sem a gátlásaiktól, sem a felesleges kilóktól nem tudnak megszabadulni; tehát teljes a kudarcélmény. Mindezt elkerülendő, érdemes olyan támaszt keresni, aki mellett az ember biztonságban érezheti magát, aki támogatja, aki szakmailag is releváns támaszt tud nyújtani számára, és aki – ami talán a legfontosabb- nem hagyja, hogy feladja!

Nem árulok hát zsákbamacskát: érdemes személyi edzőhöz fordulni, ilyen esetekben is. Nem haza beszélek, de egy tapasztalt és jó személyi edző, aki mögött a megfelelő tudás és a szakmája iránti alázat, igazi, releváns segítséget képes nyújtani azoknak, akiket félelmeik tartana vissza a kiteljesedéstől. Egy személyi edző, hidd el, látott mindent, és éppen arra tette fel az életét, hogy fogja a kezed, tanítson és segítsen. Hivatásának szerves részét képezi, hogy vendégei biztonságban érezhetik magukat mellette, hogy távol tartsa az esetleges vizslató szemeket, hogy ne hagyja, hogy feladd!

Ha fogyni szeretnél, vagy erősödni, formálni az alakod, nagyon fontos, hogy szánj rá időt. Személyi edződ segít majd felépíteni egy olyan edzéstervet, aminek te magad is láthatod az eredményét, amiért érdemes felkelni és küzdeni! Lesz, majd amit szeretni és élvezni fogsz, és lesz, ami nem válik majd a kedvenceddé, de azt fogod érezni, hogy megéri, mert van aki támogat és hisz benned!

Ne engedd el az álmaidat a gátlásaid miatt, merj segítséget kérni!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lenartcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr2314561326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása