Lénárt Csaba Személyi edző

“A változás lehetősége mindenkinek adott!”

Az eper ezer arca

2019. július 07. 11:54 - Lénárt Csaba

Azt hiszem, nem vagyok egyedül az eper imádatommal! Kétség kívül a tavasz egyik legfinomabb gyümölcse számomra, mely ráadásul egy igazi kis csoda is, hiszen az emberi szervezetre gyakorolt számtalan jótékony hatása mellett fogfehérítőként, sőt memóriajavítóként is megállja a helyét!

888.jpg

A földieper nem csak finom, de kiemelkedő az A- és C-vitamin-, illetve a kalcium- és a vastartalma is. Emellett van még benne B1-, B2- és E-vitamin, illetve foszfor, kálium és magnézium is, így tehát kijelenthetjük, hogy egy igazi kis vitaminbomba. Azok számára is tökéletes, akiknek szív-és érrendszeri megbetegedésiek vannak, hiszen a földieper hatékonyan képes kezelni a magas vérnyomást, sőt keringési problémák esetén is hatásos lehet. Viszont azt kevesen tudják, de érdemes leszedés után minél hamarabb elfogyasztani, ugyanis a leszedését követően hamar elveszti C-vitamin-tartalmát.

Nem újkeletű dolog természetesen az eper fogyasztása egészségügyi célzattal, ugyanis már az ókori rómaiak is használták, igaz ők bőrápolásra, hiszen a zsíros, pattanásos bőr kezelésére tökéletesen alkalmas, mézzel, tejföllel és tejszínnel elkeverve pedig a normál és száraz bőr számára is készíthető belőle pakolás.

Ezek mellett egy összenyomott eper húsával érdemes hetente egyszer átdörzsölni a fogakat is, mert kitűnő fogfehérítő, sőt, javítja a rövidtávú memóriát is, hiszen a benne rejlő antocianinok 100%-kal növelik a rövid távú memóriát nyolc hét alatt! Biotin tartalma miatt pedig erősíti a hajat és a körmöket is, sőt, ellaginsav antioxidáns tartalma miatt megakadályozzák a bőr megereszkedését is.

 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lenartcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr8014930120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2019.07.08. 12:30:51

TISZTASÁGMÁNIA
.
Szörnyű ez a Kiss Eper!
Félóránként kiseper!
.
illusztrálva:
fradyendre.blogspot.com/2011/04/tisztasagmania.html
süti beállítások módosítása