Lénárt Csaba Személyi edző

“A változás lehetősége mindenkinek adott!”

Sportolni télen is jó!

2018. december 22. 15:24 - Lénárt Csaba

Nincs kifogás, sportolni télen is jó és hasznos! Hoztam Nektek három remek alternatívát, amivel télen is átmozgathatjátok tagjaitokat! A lustulásra nincs mentség! 

 

Korcsolyákat elő!

A korcsolyázás nem csak mókás dolog és remek kikapcsolódási lehetőség, de nagyon hatékonyan képes átmozgatni is minden porcikádat! Télen akár a barátokkal, a családdal, gyerekekkel, de egyedül is remek kikapcsolódás, ami közben úgy edzed a tested, hogy igazán észre sem veszed – csak az esti jóleső fáradtság és az esetleges másnapi izomláz adja majd hírül, bizony egészségedért is tettél, mikor a jégre pattantál! Ha még ismeretlen számodra ez a sport, akkor sem kell kétségbe esned, hiszen a korcsolyázás könnyen tanulható és látványosan képes erősíteni a test alsó izmait. S ha mindez még nem lenne elég, a korcsolyázás fejleszti az egyensúlyt, rugalmasságot, gyorsaságot, sőt a mozgékonyságot is. Emellett pedig sok-sok kalóriát elégethetünk vele – nem kell hozzá profiknak lennünk, hiszen az új korcsolyázók sok energiát használnak el arra is, hogy a jégpályán talpon maradjanak, meg tudjanak tenni néhány kört.

Edzőterem télen is

Ha nagyon ódzkodsz attól, hogy télen a természet lágy ölén áldozz a sportolás oltárán, az edzőtermet neked találták ki! Kellemes melegben erősítheted az immunrendszered, így ellenállóbb leszel a különböző megbetegedésekkel szemben. Ráadásul a rendszeres és megfelelően végzett súlyzós edzésnek köszönhetően gyarapszik az izomtömeg is, így a zsírréteg növelés helyett tested az energiáit az izomépítésre használja majd! Hidd el, az egész nap a négy fal között eltöltött idő után jól fog esni egy kis testmozgás, ami kikapcsol, feltölt és kellemes fizikai fáradtságot eredményez – mindezt didergés nélkül!

 

Szellőztesd ki a fejed egy kis futással

Futni minden évszakban jó és hasznos, télen azonban kiváltképp, hiszen a friss, hideg levegő képes felébreszteni és megtisztítani az elmét. Természetesen a téli futásra más szabályok vonatkoznak, mint az év többi napján (erről bővebben másik blogposztomban olvashattok), ám téli futószezon a legalkalmasabb az alapozásra, felkészülés a tavaszi versenyekre, illetve, mint tudjátok, a nyári forma is télen készül ;)

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lenartcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr3514507408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása