Lénárt Csaba Személyi edző

“A változás lehetősége mindenkinek adott!”

Időskorban a konditeremben

2018. szeptember 23. 20:37 - Lénárt Csaba

Gyakran hallom a környezetemben lévő idősebb emberektől, hogy ugyan szükségét érzik a testmozgásnak, de a futásra nem tudják rávenni magukat, az otthoni edzést unalmasnak találják, az edzőterembe pedig nem mernek lemenni, mert attól tartanak, hogy kinéznék maguk közül őket a fiatalok. Mi hát akkor a megoldás?

hands-walking-stick-elderly-old-person.jpg

Manapság hazánkban a 60 év feletti korosztály számára a legnehezebb megtalálni a megfelelő mozgásformát, bár ez sok esetben csak a sztereotípiák miatt van így. Nekem ugyanis van idősebb vendégem, aki megtapasztalhatta, hogy rá senki sem néz furcsa szemmel az edzőteremben, és igenis megvannak annak az előnyei, ha az ember egy légkondicionált, világos és jól felszerelt edzőteremben mozoghat, méghozzá olyan gyakorlatokat végezve, melyek a lehető legjobb hatással vannak a szervezetére!

Fontos szem előtt tartani, hogy egy idősebb szervezet másfajta terhelést képes elviselni, óvatosabbnak kell lenni, magasabb a sérülések veszélye is. A kor előrehaladtával egyre gyakoribbá vállnak a szív- és érrendszeri megbetegedések, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, csontritkulás esélye is, mely szempontotokat mind-mind szeme előtt kell tartanunk a megfelelő mozgásforma kiválasztásának esetében.

Ennek ellenére az idősebb korosztály számára legalább olyan fontos a rendszeres testmozgás, mint a gyermekek, fiatalok, felnőttek vagy középkorúak számára. A kor előrehaladtával ugyan más szempontok kerülnek előtérbe: idősek esetében a  krónikus betegségek rizikójának csökkentése és a gerinc, izmok, ízületek mobilitásának megőrzése az elsődleges cél.

Szerintem egyszerűen nincs olyan, hogy valaki túl öreg az aktív élethez! A személyi edző által összeállított edzésterv megteremti mindenki számára a biztonságos és hatékony testedzést!

Én azt hiszem, minden kezdet nehéz, de néha csak egy kis bátorságra van szükség, hogy ledönthessük a sztereotípiákat és új ajtók nyíljanak meg előttünk.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lenartcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr2914258403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hir6kommentár 2024.02.27. 12:15:44

Sosem késő elkezdeni - téged is vár a tutitrener.hu Találj könnyen, gyorsan új ügyfeleket!
süti beállítások módosítása