Lénárt Csaba Személyi edző

“A változás lehetősége mindenkinek adott!”

A sikeres testedzés legfőbb összetevői

2019. május 14. 20:55 - Lénárt Csaba

A minap belefutottam az interneten Barta Tibor személyi edző A testedzési sikerek titka című könyvébe, és annyira helyénvalónak és tökéletesen relevánsnak érzem a gondolatait a sikeres testedzés összetevőivel kapcsolatban, hogy  arra gondoltam, megosztom Veletek is! Teljes mértékig egyetértek vele, hogy az optimális testedzésnek három fontos tartópillére van: a sport, a pihenés és a táplálkozás.

canva-woman-in-yellow-sports-bra-stretching-near-green-grass-field-madgw1b4a4e.jpg

„Edzés:

- Határozd meg kristály tisztán a testedzési célodat! Az állóképességedet szeretnéd növelni, testzsírt szeretnél csökkenteni, vagy az izomtömegedet növelni? Ezek függvényében készíts új edzéstervet, és új edzési taktikát!

- Erőteljes és progresszív legyen az edzésed, zárj ki minden zavaró tényezőt! (internet, beszélgetés, stb.)

- Megfelelően meg vannak dolgoztatva az izmaid, jó az edzéstechnikád? Ha kétségeid vannak, kérd edző segítségét!

- Intelligensen állj hozzá, ne ess át a ló túlsó oldalára, ne végezz a szükségesnél több edzést ne feledd, néha a kevesebb több!

Pihenés:

Napi 8-9 óra (nem 6!) pihentető és egészséges alvásra szüksége van a testednek és a lelkednek egyaránt. Ha kialvatlan vagy, nem tudnak az izmaid regenerálódni, fejlődni, lesérülhetsz, ráadásul nem tudsz teljesíteni napközben sem, és az életed egyéb területein sem. Önfegyelem! Vegyél erőt magadon, feküdj le időben, a napi 8 óra alvás legyen meg! A pihenés és a regenerálódás kikerülhetetlen tényező - ha azt szeretnéd, hogy az edzőteremben eltelt idő értelmet nyerjen. A kisebb izomcsoportoknak minimum 48 óra, a nagyobbaknak legalább 72 óra minőségi pihenésre van szüksége, extrém terhelés esetén még többre!

Táplálkozás:

Miért fontos odafigyelned az étkezésedre? A táplálkozásod minősége fog tükröződni a tested állapotának minőségén! Honnan tudhatod, hogy ideális és optimális az étrended? Tudatosan képezd magad ezen a területen (is)! Menj el tanfolyamokra, képzésekre, a testi állapotod minőségére és az egészségedre kiemelten oda kell figyelned. Ösztönösen figyelj a tested visszajelzéseire, ami nem esik jól, azt NE erőltesd! Hidd el, megéri az idődet és az energiádat arra fordítani, hogy magasabb legyen az energiaszinted, sokkal jobban fogod érezni magad a bőrödben!”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lenartcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr8614827148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása