Lénárt Csaba Személyi edző

“A változás lehetősége mindenkinek adott!”

Mikor indokolt személyi edzőhöz fordulni?

2019. január 14. 09:55 - Lénárt Csaba

Sokan még ma is azt gondolják, hogy kiváltság és luxus személyi edzőhöz járni, pedig ez közel sem igaz. Ma már bárki számára elérhető, hogy egy jól képzett, szakmai múlttal rendelkező̋ trénert alkalmazzon. Mondhatnánk, hogy mindenkinek szüksége lenne egy személyi edzőre, aki segíti és támogatja a testedzését (és nem járnánk messze az igazságtól), az viszont tény, hogy vannak olyan esetek, amikor kimondottan indokolt szakmai segítséget kérni - és annak elmulasztása súlyos következményekkel járhat.

Rehabilitácó

Ha valakinek komolyabb sérülése, esetleg műtétje volt a közelmúltban, vagy valamilyen egészségügyi probléma, esetleg mozgáskorlátozottság miatt speciális igényei vannak a sportolás terén, mindenképpen érdemes személyi edzőhöz fordulnia. Fontos azonban, hogy olyan trénert kell keresnie, aki megfelelő jártasággal rendelkezik e területen is. Ennek elmulasztása a korábbi sérülések kiújulásával, vagy állapotromlással is járhat, hiszen a sportolás közbeni nem megfelelő terhelés akár maradandó sérülésekkel vonhat maga után. Egy személyi edző azonban az állapotfelméréssel kezdi a munkáját, így minden körülményt figyelembe véve, személyre szabottan képes segítséget nyújtani és támogatni a hozzá fordulókat!

Sportundor

Lehet sokak számára ez egy megmosolyogni való fogalom, hiszen élni sem tudnának sport nélkül, azonban ez egy létező probléma. Sokan nem szeretnek mozogni, akár korábbi rossz élmények, akár a túlsúly, akár személyes korlátok miatt, így amikor szükségét érzik a sportolásnak, akkor is elodázzak, vagy gyorsan feladják a próbálkozást. A személyi edző ilyen esetekben is eszményi segítséget jelenthet, hiszen változatos edzésprogramot képes összeállítani, amely a vendége képességeire épül, és általában figyelembe veszi a vendég véleményét is Emellett inspirál és nem hagyja, hogy feladd az első buktatónál, képes megszerettetni vendégével a mozgást és idővel saját testét is! Egy személyi edzőnél nincs két egyforma edzés, ezért sohasem válik unalmassá, monotonná a testmozgás!

 

Hitetlenek ellenszere

Sokan nem hisznek magunkban, a képességeinkben, az elszántság hatalmában. Egy jó személyi edző viszont tudja, hogyan csalogassa elő bárkiből a harcra kész oroszlánt, hogyan táplálja az önbizalmat és arra is, hogyan lehetsz képes valóra váltani az álmaidat! Emellett egy személyi edző akkor is képes segítséget nyújtani, ha a hozzá jelentkező, céltalan és motiváltalan, hiszen képes rámutatni arra, hogy nincsenek elérhetetlen vágyak! Általa megismerhetjük saját korlátainkat, ahogy azt is, hogyan léphetjük át őket, miközben formáljuk testünket és lelkünket.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lenartcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr4714561306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása