Lénárt Csaba Személyi edző

“A változás lehetősége mindenkinek adott!”

Négy gyakorlat a szépen kidolgozott mellizmokért

2018. október 21. 19:57 - Lénárt Csaba

Melyik férfitársam ne vágyna erős és kidolgozott mellizmokra? A nagy mellizmok nemcsak jól mutatnak, hanem a szép testtartást is fokozzák; az erős felsőtest bástyái. Éppen ezért most hoztam nektek négy mellizomgyakorlatot, amiket ha helyesen végeztek el, látványos eredményeket érhettek el velük!

photo-1519741347686-c1e0aadf4611.jpg

  1. Fekvőtámasz

Az egyszerű klasszikus, amit akár otthon is, bármikor gyakorolhatsz! Nagyon fontos azonban, hogy helyesen végezd a gyakorlatot: a törzsed legyen egyenes, a csípőd ne lógjon. Ha a széles kartartást választod, a mellizom dolgozik, ha szűk kartartást részesíted előnyben inkább a tricepszed fog fejlődni.

  1. Tárogatás súlyzóval

Ebben az eseten is nagyon fontos a helyes kivitelezés, hiszen csak így lesz meg az eredménye, és a sérüléseket is így kerülheted el.  Gyakorlat közben a karjaid legyenek enyhén behajlítva, a könyököd viszont maradjon végig ugyanabban a szögben. Alapszabály, amit sokan elrontanak, hogy a súlyzót addig engedd le a tested mellé, amíg már érzed, hogy húzódik a mellizmod! Innen emeld őket felfelé, majd állítsd meg őket egymástól néhány cm távolságra.

  1. Fekvenyomás vízszintes padon

Az egyik leghatékonyabb gyakorlat, ha a mellizmodat szeretnéd fejleszteni, ráadásul fejleszti a tricepszet, a vállat és a hátizmokat is!  Érdemesebb széles fogással dolgozni, mert így erőteljesebb hatás éri a mellizmokat. Fontos, hogy mindig engedd mellkasig a rudat és teljes mozgástartományban dolgozz vele.

  1. Tolódzkodás

Tolódzkodás esetében, a hátra tartott lábaknál a mellizom alsó része jelentős terhelést kap, így ez a gyakorlat is tökéletes, ha a szép mellizom a cél! Figyelj a kartartásra: szűkebb fogásnál a tricepsz az, ami dolgozik!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lenartcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr814314329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása