Lénárt Csaba Személyi edző

“A változás lehetősége mindenkinek adott!”

Edzőterem etikett, avagy mit NE csinálj, ha konditerembe jársz  

2018. október 14. 17:25 - Lénárt Csaba

 

Gyakran hallom a környezetemben lévőktől, hogy korábban féltek bemenni a konditerembe, attól tartottak, hogy kinevetik Őket, mert nem modell alkatok, vagy nem fogják tudni használni a gépeket. Ám ezek tapasztalataim szerint tévhitek, az emberek alapvetően segítőkészek egymással, és mindenki a saját edzésére koncentrál. Vannak azonban olyan egyszerű szabályok, amelyeket érdemes betartani ahhoz, hogy mindenki jól érezze magát edzés közben! Szóval jöjjön egy "mit ne csinálj a teremben" lista:

photo-1534438327276-14e5300c3a48.jpg

Ne tetszelegj a tükör előtt

Természetesen az edzés fontos része, hogy a tükörben ellenőrizzük, megfelelően végezzük-e az adott gyakorlatot, és edzés végén megcsodálni az izmainkat sem bűn, sőt inspiráló is lehet, de ne tükör előtt töltsük az időnk nagy részét, mert nem otthon vagyunk!

Ne gyűjtsd be az összes súlyzót

Vannak gyakorlatok, amelyekhez szükség lehet többféle súlyra, de figyelj mások igényeire is! Ha sokan vagytok, inkább gyakorlatonként vidd magaddal a súlyokat, vagy ha ez az út számodra kényelmetlen, próbálj olyan időben edzeni járni, mikor kevesebben vannak a teremben.

Ne hagyd szét használat után a súlyzókat

Egyrészt udvariatlanság edzés után nem a helyére tenni a súlyzókat - hiszen valaki másnak kell majd pakolnia helyetted - másrészt pedig a többiek nem lehetnek benne biztosak, hogy használja-e éppen valaki a súlyokat (akkor sem, ha te már rég otthon vagy).

Ne foglald feleslegesen az eszközöket

Ha megállsz pihenni, inni, vagy nyújtani, engedd, hogy addig mások használják az eszközöket!

Ne telefonálj hangosan

Persze nem könyvtárról beszélünk, hanem konditeremről, ami sosem csendes, de mások koncentrációját megzavarhatod vele - és egyébként a sajátodat is. Ha lehet, míg edzel, a telefont tedd félre!

Ne akarj mindenáron hasznos tanácsokat osztogatni!

Lehetnek jó meglátásaid és tapasztalataid is az edzéssel kapcsolatban, ám ettől függetlenül nem kell mindenkivel megosztanod azokat. Természetesen a jószándékú segítség bárkinek jó lehet, de mindig kérdezd meg először, hogy elfogadna-e az adott illető egy tanácsot tőled.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lenartcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr1714301093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása