Lénárt Csaba Személyi edző

“A változás lehetősége mindenkinek adott!”

Ünnepi vegán finomságok

2018. december 22. 15:17 - Lénárt Csaba

A karácsonyi időszak elképzelhetetlen a sok-sok finom sütemény és főétel nélkül – én viszont most néhány vegán recepttel készültem nektek, mert hiszek benne, hogy egészségesen is készíthetünk ínycsiklandó ünnepi fogásokat!

1) Teljes kiőrlésű linzer, vagy Isler

Hozzávalók (25db)

350 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt

250 g bio növényi margarin

150 g nádporcukor

lekvár ízlés szerint

Elkészítése:

A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk. Linzerformával lyukas és sima tallérokat szaggatunk, és 180 fokra előmelegített sütőben 5-8 perc alatt kisütjük.

 

2) Pagoda karfiol - pástétom fenyőmaggal

Hozzávalók (4 főre):

300 g pagoda karfiol (esetleg sima karfiol)

150 g burgonya

3 ek. olívaolaj

30 g fenyőmag

zöldfűszeres (esetleg sima) só

őrölt bors

3 ek. teljes kiőrlésű liszt

Elkészítése:

Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk kis kockákra, a megmosott karfiolt szedjük rózsákra. Tegyük mindkét zöldséget egy lábasba, öntsünk rá egy ujjnyi vizet és pároljuk kb. 15 percig, majd alaposan szűrjük le. Ízesítsük a megfőtt zöldségeket az olívaolajjal, sózzuk-borsozzuk, és adjuk hozzá a fenyőmagot. Botmixerrel pürésítsük az egészet, végül pedig keverjük hozzá a lisztet. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, tegyünk rá kerek, vagy szögletes desszertgyűrűket, amikbe belekanalazzuk a pürét. Tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 15 percre. Tálalás előtt távolítsuk el a desszertgyűrűt és tetszés szerint díszítsük.

 

 

2) Szejtán Gulyás Galuskával

Hozzávalók:

30 dkg szejtánkocka

2 evőkanál olaj

1 vöröshagyma apróra vágva

2 gerezd fokhagyma

1 ek. pirospaprika

só, bors, őrölt kömény

1/2 kg burgonya

1 sárgarépa

1 tv paprika

1 paradicsom

1 ek. vega-mix

10 dkg tönkölyliszt

Elkészítése:

Az olajat felforrósítjuk, megpároljuk benne a felaprított vöröshagymát, beletesszük a szejtánkockákat, amiket kicsit megpirítunk. Ráhintjük a pirospaprikát, megfűszerezzük, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és felöntjuk 1 dl vízzel. 10 percig pároljuk, majd még 8 dl vizet öntünk hozzá. A répát karikákra vágjuk, és beletesszük a levesbe, a burgonyát, paradicsomot és paprikát felkockázzuk, majd 10 perccel később ezeket is a leveshez adjuk és puhára főzzük. A lisztet sóval és vízzel összegyúrjuk, majd galuskákat szaggatunk belőle, és a levesbe tesszük.

(Forrás: http://www.vegankaracsony.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lenartcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr4914507400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása