Lénárt Csaba Személyi edző

“A változás lehetősége mindenkinek adott!”

A formás popsi titka

2018. szeptember 03. 11:26 - Lénárt Csaba

Nemrégiben készítettem Nektek egy posztot arról, hogy milyen gyakorlatokat érdemes végeznetek ahhoz, hogy lábatok izmos, tónusos és formás legyen. Tapasztalatim szerint a hölgyeknél a láb mellett a másik sarkalatos kérdés a testükkel kapcsolatban a fenekük formában tartása! Éppen ezért ebben a blogposztban igyekszem hasznos tanácsokkal ellátni benneteket az áhított fenék elérésével kapcsolatban!

pexels-photo-300940.jpeg

Először is, az álompopsi eléréséhez semmiképpen nem úszhatod meg a rendszeres testmozgást, de más befolyásoló tényezőkre is érdemes odafigyelni. A fenék feszességéhez ugyanis elengedhetetlen a megfelelő étrend kialakítása, hiszen a túlsúly miatt könnyen elveszítheti a formáját a hátsó felünk. Tehát első lépésben az édességek helyett jöhetnek a friss zöldségek, a bogyós gyümölcsök és a sovány fehérjék.

Természetesen a fenék formálásához elengedhetetlen a feszesítés, vagyis a rendszeres testmozgás. Ezeket végezheted otthon, vagy edzőteremben (utóbbi esetében szakszerű segítséget is kapsz a megfelelő gyakorlatok összeállításhoz és azok helyes - így valóban hatékony - elvégzéséhez is). Ha a gyakorlati része mellett az anatómiáját is érteni szeretnénk a fenékformálásnak, akkor alapvetően annyit érdemes tudnunk, hogy a fenék három nagyobb izomból áll, Ezek adják meg a formáját, ha ezeket a megfelelő módon erősítjük, akkor két legyet üthetünk egy csapásra, hiszen jó eséllyel a combizmokat, sőt, a test középső részét is képesek leszünk formálni.

Ha személyi edzőhöz mész, könnyű dolgod van, hiszen mindent elmond és megmutat neked, ha azonban te otthon szeretnél megdolgozni a tökéletes popsiért, akkor érdemes az edzésbe guggolást, kitöréseket és lépcsőző gyakorlatokat tenned. Szintén hatékony a medence-csípő emelgetése (hanyatt fekve), valamint a térdelésből végzett lábemelés. Valamint a régi, jól bevált oldalfekvésből végzett lábemelések.

Fontos, hogy szánj rá időt: a gyakorlatokat váltott lábbal minimum 20-szor megismételni és ne kapkodj! Ha betartod ezt a néhány szabályt, az eredményt akár már a második hét után látszódik, s ha nem adjuk fel, egy hónap alatt látványos- gömbölyödést érhetünk el. Ezeket a gyakorlatokat sokféle módon kombinálhatjuk és variálhatjuk. Egy-két hét múlva te magad is észre fogod venni a változást!

A rendszeresség szintén nagyon fontos: elkezdeni a legnehezebb, de feladni sem olyan nehéz, az eredményhez viszont szükség van rá, hogy a gyakorlatokat hetente legalább három alkalommal végezd!

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lenartcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr9314219193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása