Lénárt Csaba Személyi edző

“A változás lehetősége mindenkinek adott!”

A diéta bukása – így kerüld el!

2018. augusztus 07. 10:35 - Lénárt Csaba

Szerencsére egyre többen táplálkoznak tudatosan, és annál is többen igyekeznek egészséges ételeket fogyasztani. Természetesen nem mindenki azért keres fel, hogy készítsek neki egy személyre szabott étrendet, mert fogyni szeretne, de a többség célja általában a súlyvesztés. Én nem vagyok híve az önsanyargató diétának, ami mellett élni sincs kedve az embernek, ám sok esetben mégis azt tapasztalom, hogy néhány hét után azt kérdezik tőlem a vendégeim: „Csabi, miért nem fogyok?” Én pedig első lépésben mindig visszakérdezek: „Tartod magad az étrendhez, amit megbeszéltünk?”. Az esetek többségében a lesütött szem árulkodik róla, hogy bizony az elvárások megvannak a diéta sikerességével szemben, a betartással azonban gondok vannak. Így most összegyűjtöttem néhány motiváló gondolatot, ami segíthet, hogy ne add fel a diétát, és vele együtt az álmod, hogy jól érezhesd magad a bőrödben!

pexels-photo-257283.jpeg

  • Mindig tarts szem előtt, hogy miért fogtál bele a diétába. Amikor éppen úgy érzed, elég volt, és nem bírod ki a kedvenc csokid nélkül, gondolj arra, hogy oka volt annak, hogy életmódot váltottál.
  • A súlyvesztéshez idő kell – ahogy a súlyfelesleg sem egy pillanat alatt lett a társad. Ha úgy érzed néhány nap után, hogy nincs eredménye a diétának, gondolj arra, hogy a fölös kilók is idővel rakódtak rád, így azok eltüntetéséhez is türelmesnek kell lenned.
  • Nassolás helyett sport. Nem könnyű elengedni a filmnézés közbeni chips ropogtatást, vagy éppen az unalmadban magadhoz vett édességet, úgyhogy inkább a fölös szabadidőd töltsd hasznosan. Mondjuk egy kis kocogással, vagy edzéssel – így nem fogsz unalmadban csipegetni – és így még az eredmények is gyorsabban jönnek majd.
  • Menekülő finomságokra fel! Mindig tartasz táskádban egy kis kekszet vagy más édes/sós harapnivalót, arra az esetre, ha nagyon megéheznél? Jól teszed, de most cseréld le őket, mondjuk egy almára!
  • Sok-sok folyadék! Nem csak azért mert nyár van, hanem azért is, mert remekül kordában tudod tartani vele az éhségérzetet, ráadásul az anyagcseréd is felgyorsul így!
  • Legyen egy jobb ötleted! Mindenki elgyengül néha, és azt érzi: nekem ez nem megy tovább. Legyen ilyen alkalmakra egy menekülő terved, amit bevethetsz az észnélküli habzsolás helyett. Válassz valami olyan dolgot, amit igazán szeretsz: mondjuk egy kényeztető masszázst!
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lenartcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr5514166743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása