Lénárt Csaba Személyi edző

“A változás lehetősége mindenkinek adott!”

Diéta a nyaralás alatt? Így csináld!

2018. április 01. 12:09 - Lénárt Csaba

Belekezdeni egy diétába, kitűzni a célt, elhatározni magunkat, egy szakember tanácsai szerint egy új féle étrendre váltani nehéz feladat. Ahogy nem könnyű a mindennapokban betartani sem, nem elcsábulni, hanem elköteleződni az új életforma mellett. Ez azonban szépen lassan a hétköznapjaink részévé, rutinná válhat, így egyre könnyebb és könnyebb lesz betartani. Egy-egy nyaralás azonban komoly kihívás elé állíthatja a legelszántabb diétázókat is. Sok esetben ugyanis az elcsábulás mellett az is nagy gondot okoz egy-egy utazás során, hogy a megszokott, diétánknak megfelelő ételekhez hozzájussunk. Vannak azonban azért hasznos tippek, amik a fogyókúrázók segítségére lehetnek a diéta betartásában a nyaralások alkalmával is!

hunger-413685_960_720.jpg

Ha étteremben eszel, reggelire válassz tojást, felvágottakat és zöldséget. Ha van lehetőséged magad számára reggelit készíteni, érdemes zabpehellyel és natúr joghurttal kezdeni a napot, ezeket szinte bárhol megveheted, ahogy a friss gyümölcs is remek alternatíva lehet a nap első étkezésére.

Ha étteremben fogyasztod el ebéded vagy vacsorád, törekedj rá, hogy a natúr húsok közül válassz, friss zöldségkörettel, vagy annak híján rizzsel. Jó alternatíva lehet a leves és a hal is! Ha csak gyorséttermet tudtok útba ejteni, akkor is próbálj a saláták vagy tortillák közül választani. Ha viszont van lehetőséged megfőzni magadnak az ebédet, ne zökkenj ki az otthoni kerékvágásból táplálkozás terén, készíts olyan ételeket, amiket a hétköznapokban is jó szívvel elfogyaszthatsz.

Ha külföldön jársz, és helyi finomságokat kóstolnál, akkor sem kell kétségbe esned: szinte minden kultúra gasztronómiai kínálatában megtalálhatóak a friss zöldségek, gyümölcsök, frissen sültek, leveseket és halételek.

Ha kirándulni indultok, vagy esetleg vízpartra, lábat lógatni, gondoskodj róla, hogy mindig legyen nálad valami olyan harapnivaló, amivel csillapíthatod az éhségérzeted, így nagyobb eséllyel óvhatod meg magad a gyorséttermek kínálatától. A gyümölcssaláta nem csak ízletes, de ha mondjuk, a hűtőtáskába teszed, egy nyári napon remek hűsítőül is szolgálhat a tikkasztó forróságban.

Mindig legyen nálad bőséges folyadékmennyiség, hiszen az éhségérzetet könnyedén csillapíthatod vele addig, míg nem értek vissza a hotelbe, vagy nem találtok egy olyan éttermet, ahol rossz érzés nélkül válogathatsz az étlapról.

Ha van olyan nassolnivaló, amit itthon be tudtál illeszteni a diétádba, vagy olyan "menekülőkaja", ami szintén passzol az étrendedbe, de remek megoldást jelent, mikor rohanásban vagy, akkor érdemes ezekből vinned magaddal a nyaralásra. Így ha helyben nem is találsz olyan finomságot, ami desszertként koronázhatná meg az étkezéseidet, mégsem kell majd nyálcsorgatva kínoznod magad, vagy esetleg olyan ételt fogyasztanod, amit hosszú távon megbánhatsz.

Érdemes előre gondolkoznod! Ha nem egy hirtelen jött ötlettől vezérelve indulsz nyaralni, térképezd fel a célállomás étterem/piac/bevásárlóközpont kínálatát az interneten. Így nem fog meglepetésként érni, ha valamilyen alapanyagból vagy ételből hiány van, és vihetsz is magaddal mindent, amire csak szükséged lehet.

Ami pedig mind közül a legfontosabb: minden fejben dől el! Nézz magadba és gondold végig milyen utat jártál végig, hol tartasz és mi a célod. Hogy miért csinálod a diétát, hogy mit értél el. Légy büszke magadra és a kitartásodra! Gondold végig, hogy mennyire nem éri meg saját magadnak csalódást okozni, és visszavetni a fejlődésed néhány nap dorbézolásért.

Nem kell semmiből sem kimaradnod, és ne hagyd, hogy mások sajnáljanak, vagy rábeszéljenek olyan ételek fogyasztására, amiket magadtól nem kóstolnál meg.

Ez a Te tested és a Te életed! Élj úgy, hogy jól érezhesd magad a bőrödben!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lenartcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr4113798056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása