Lénárt Csaba Személyi edző

“A változás lehetősége mindenkinek adott!”

Egészségesen finomat enni és jóllakni karácsonykor? Igen!

2017. december 18. 20:53 - Lénárt Csaba

Karácsonykor a legtöbben mértéktelenül fogyasztanak - szinte mindent, ami a tányérjukra kerül. Nem kell megvonnod magadtól egy szelet zserbót, vagy egy újabb adag halászlét, de gondolj a testedre, és arra, hogy mennyi kárt okozol saját magadnak, ha nem tudod hol a határ! Mivel sokan úgy gondolják, hogy a „vegetáriánusok csak salátát esznek”, így arra gondoltam, hogy a karácsony közeledtével hozok Nektek egy nagyon finom, könnyű, és mégis laktató ünnepi vegetáriánus receptet, amivel jól tudtok lakni, mégsem terheli meg az emésztőrendszereteket! Nagy kedvencem a tofu és a dió, így a következő receptben ezek biztosan szerepelni fognak!

 food-1720422_1280.jpg

Diós sütőtökkel töltött padlizsán

Hozzávalók (8 főre, ha nagyon éhes a társaság, akkor 6)

4 nagy padlizsán

4 gerezd fokhagyma, szintén vékonyra szeletelve

8 evőkanál mogyoróolaj

400 g sütőtök megtisztítva és kimagozva

200 g mandulás tofu felkockázva

2 nagy marék dió kicsit megpirítva és félbevágva

1 lilahagyma vékonyra szeletelve

1 teáskanál őrölt köménymag

4 teáskanál friss zöldfűszer (pl. kakukkfű, oregánó, zsálya vagy rozmaring, stb)

Elkészítése:

Először is melegítsd elő a sütőt 200 fokra, utána pedig vágd félbe a padlizsánokat, és egy kanállal vájd ki a belsejüket a szélektől 1 cm-ig. Ezután a kivágott padlizsánt darabold fel, és egy tálban keverd össze a sütőtökkel, majd a lila hagymával és szórd meg a köménnyel, fokhagymával. A következő lépésben jöhet 4 evőkanál olaj, majd egy kis só és bors, ízlés szerint, aztán tedd a keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Most jön a legjava: a kivájt padlizsánok belsejét kend meg vékonyan olajjal, szórd meg egy kis sóval és borssal, majd tedd ezt is egy tepsire. Mehetnek a sütőbe, mindkettő úgy 15-20 percre, míg félig meg nem sülnek. Ezután a sült zöldségkeverékhez add hozzá a friss zöldfűszert, majd a tofut és a diót, és az egészet kanalazd bele a padlizsánokba, locsold meg őket a maradék olajjal, és told vissza a sütőbe még 20 percre.

 

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lenartcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr7013471315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása