Lénárt Csaba Személyi edző

“A változás lehetősége mindenkinek adott!”

Az egészséges táplálkozás fontosságáról

2017. október 13. 20:55 - Lénárt Csaba

Mindig is úgy gondoltam, hogy ahhoz, hogy képesek legyünk jól érezni magunkat a bőrünkben, elengedhetetlen a lelki egyensúly megtalálása mellett az is, hogy harmóniában éljünk a testünkkel, otthon érezzük magunkat a bőrünkben. Az egészséges testi-lelki egyensúly megteremtéshez és az elért állapot fenntartásához nagyban hozzájárul a megfelelő időben fogyasztott minőségi táplálék és természetesen a rendszeres testmozgás is éppúgy, ahogy a pihenés

asparagus-1307604_1280.jpg

Ahhoz, hogy szervezetünk megfelelően működjön, és képes legyen a mindennapi stressznek ellenállni, oda kell figyelnünk rá, hogy mit eszünk, mennyi folyadékot fogyasztunk, mozgunk-e eleget, megfelelő minőségű és mennyiségű-e a pihenésre fordított idő. Egészségünk megőrzéséhez elengedhetetlen a megfelelő tápanyag­bevitel, hiszen az energia „előállításához” többek között szénhidrátra, fehérjére és zsírokra van szükség, ám az egészség megőrzéséhez a szervezetünknek közel 50 féle vitaminra és ásványi anyagra is szüksége van. Ezt önmagában egy-egy élelmiszer nem tudja biztosítani, éppen ezért elengedhetetlen a változatos étrend kialakítása és annak betartása. Nem szabad kifogásokat keresnünk (nem volt időm főzni, rövid az ebédszünet, stb), mert a testünk számára sincs kifogás. Természetesen a mai felgyorsult világban egyáltalán nem könnyű helyesen étkezni, de meg kell próbálnunk, hiszen szervezetünk tűrőképessége véges, örökké nem zsákmányolhatjuk ki. El kell engednünk a magas energiatartalmú, gyorsan fogyasztható ételeket és oda kell figyelnünk rá, hogy ne fogyasszunk példádul túl sok zsírt, cukrot és finomított szénhidrátokat, viszont vegyünk magunkhoz elég növényi vitamint, rostot és ásványi anyagokat!

Bár egyre többet lehet olvasni róla, mégis sokan csak legyintenek rá, pedig igaz, hogy a szív és érrendszeri betegségek közel egyharmada egészséges táplálkozással és megfelelő életmóddal megelőzhető lenne. Megközelítőleg dupla annyi zsiradékot és koleszterint, továbbá akár három-négyszer annyi sót fogyasztunk, mint amennyire szervezetünknek szüksége lenne. Emellett legalább akkora probléma az is, hogy az élelmi rostokban gazdag ételek fogyasztása viszont az ajánlott mennyiség alatt marad, nem is kevéssel. Ez az életmód többek között nagyban befolyásolja az érelmeszesedést és a magas vérnyomást így növelve a szívinfarktus és az agyvérzés veszélyét.

Nem egyszerű, de kifogások helyett minél inkább meg kell próbálnunk odafigyelnünk testünk egészségének megőrzésére, vagy annak visszaállítására, mielőtt még megtörténik a baj!

Ha táplálkozási tanácsra lenne szükséged, keress bizalommal!

+36 20 / 971 – 4718

lenartcsaba1@gmail.com

https://www.facebook.com/lenart.csaba.7

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lenartcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr812972103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása