Lénárt Csaba Személyi edző

“A változás lehetősége mindenkinek adott!”

A testmozgás szerepe a sikeres fogyókúrában

2017. október 13. 20:59 - Lénárt Csaba

Sokan úgy vélik, hogy pusztán kevesebb ételt magunkhoz venni, csökkenti az édesség vagy a zsíros ételek mennyiségét elég ahhoz, hogy veszítsünk súlyunkból és „jobban nézzük ki”. Pedig a fogyás ennél sokkal összetettebb folyamat, aminek szerves részét kell, hogy képezze a megfelelő mennyiségű és minőségű testmozgás is a helyes táplálkozás kialakítása mellett, hiszen mindenféle fizikai aktivitás égeti a kalóriákat és ezzel pozitívan hat az egészségünkre.

belly-2354_1280.jpg

Elengedhetetlen, hogy valamilyen testmozgás szerves részét képezze a testsúlycsökkentő programunknak. A testmozgás ugyanis rendelkezik egy úgynevezett utó-zsírégető hatással, ami azt jelenti, hogy a mozgás által felpörgetett anyagcsere miatt a kalóriák még az edzés után is nagyobb mértékben égnek. A kalóriaégetés egész nap folyik, ám ennek mértéke a megfelelő fizikai aktivitás hatására felgyorsítható. Sokan azonban inkább a „kényelmes” (ami egyébként cseppet sem kényelmes) utat választják és sanyargatják testüket. Sok esetben a helytelen diéták miatt fontos tápanyagoktól is megfosztják szervezetüket az olyannyira áhított súlyvesztés miatt, sokkal nagyobb károkat okozva ezzel szervezetük számára, mintha semmit sem tennének.

Mindenki nagy elszántsággal vág bele egy-egy fogyókúrába, ám sok esetben hamar odalesz az elszántság, hiszen az eredmények nem jönnek olyan gyorsan és látványosan, ahogy azt szeretnék, vagy esetleg ha az elején még elégedettek is vagyunk a fogyás ütemével, az idővel lassul, esetleg megáll, és a legtöbben ilyenkor feladják. Hogy miért történik ez? Az ok egyszerű: az alacsonyabb kalória bevitel miatt az anyagcserénk átáll “takarékos üzemmódra”, éppen ezért fontos a mindennapokba fizikai aktivitást, testmozgást, sportot becsempészni, ezzel kompenzálható ugyanis a lelassult anyagcsere miatti mérsékeltebb energiafelhasználás.

Természetesen magunkon is észrevesszük, hogy a bár a sportra sok esetben igaz, hogy „minden kezdet nehéz”, ám ahogy izmosabbá válunk, egyre könnyebben megy majd a mozgás, és egyre inkább észrevesszük annak pozitív hatásait a saját külsőnkön is. 

Ha szakszerű segítségre vágysz, ha nem tudod, hogyan kezd el, vagy már többször csalódtál a sikertelen diétákban, fordulj hozzám bizalommal, együtt megtaláljuk a megoldást!

+36 20 / 971 – 4718

lenartcsaba1@gmail.com

https://www.facebook.com/lenart.csaba.7

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lenartcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr812972139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása