Lénárt Csaba Személyi edző

“A változás lehetősége mindenkinek adott!”

A testmozgás jelentősége fiatalkorban

2017. október 13. 21:05 - Lénárt Csaba

A testmozgás a fejlődő szervezet számára épp olyan fontos (ha nem fontosabb), mint felnőtt korban. Először is, mert olyan krónikus betegségek kialakulásának kockázata csökkenthető vele, mint a cukorbetegség vagy a szív- és érrendszeri betegségek, ráadásul a lelki egészségre is pozitív hatást gyakorol. Éppen ezért érdemes kicsi kortól bevezeti a gyerekek életébe valamilyen rendszeres testmozgást, később pedig a saját igényeiket is figyelembe véve megtalálni azt a mozgásformát, ami számukra a legmegfelelőbb.

push-ups-888024_1280.jpg

Ha egy fiatal rendszeresen sportol valamit, annak sokkal több előnye van, mint azt először gondolnánk. Először is, a rendszeres sportolásba befektetett energia amellett, hogy rövid- és hosszútávon is megtérül, növeli az önbizalmat, sőt csökkenti az érzelmi problémák és környezetükben lévő fiatalokkal való kapcsolatteremtési nehézségek kialakulását is. Nagyon fontos szem előtt tartani, hogy szociális helyzettől függetlenül minden fiatalra ugyanolyan testi és lelki hatásokat gyakorol a sport.  Ráadásul, ha valaki már fiatal korától rendszeresen űz valamilyen sportot, az nagy velőszínűséggel felnőttként is igényelni fogja a testmozgás, mely alapköve az egészségmegőrzésnek is.

Sajnos azonban hazánkban nem „divat” a sport.  Sem a gyerekek, sem a felnőttek többsége nem sportol. Sok az agresszív, káros szenvedélyekkel élő, akár depressziós fiatal, a sport pozitív tulajdonságai azonban ezekben a helyzetekben is képesek lehetnek segíteni. Ugyanis a különböző mozgásformák nem csak a testre, hanem a lélekre és a szellemre is jótékony hatással vannak, a rendszeres mozgás számos, szinte azonnal érezhető pozitív változást idéz elő a szervezetben.

Rövid tehát, ha egy gyermek vagy fiatal rendszeresen sportol, jobb fizikális, egészségügyi állapotba kerül. A sport hatására javulhatnak az eredményei az iskolában, később jobb teljesítményre lehet képes a munkahelyén, így könnyebben válhat egy pozitív életközösség tagjává és nehezebben várhat a káros szenvedélyek rabjává. Emellett a sportoló fiatal hasznosan vezeti le a benne felgyülemlő feszültséget, agresszivitást, lelkileg és szellemileg is kiegyensúlyozottabbá válik, tudatosabban éli az életét. Így hát kijelenthetjük, hogy a sport minden szempontból hasznos egy fiatal számára, legyen szó testi vagy éppen lelki egyensúlyról.

Forduljon hozzám bizalommal gyermeked edzésével, vagy akár versenyre való felkészítésével kapcsolatban!

+36 20 / 971 – 4718

lenartcsaba1@gmail.com

https://www.facebook.com/lenart.csaba.7

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lenartcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr3512972207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása