Lénárt Csaba Személyi edző

“A változás lehetősége mindenkinek adott!”

A magvak és gabonafélék jótékony hatásáról III. rész

2018. június 10. 21:07 - Lénárt Csaba

A több részes blogposzt sorozat harmadik részében az egyik kedvenc magvamat, a lenmagot hoztam el Nektek, hogy egy kicsit közelebbről is megismerhessétek! A lenmagot sokáig csak a ruhaiparban használták, ismerjük a lenvászon anyagokból készült ruhák előnyeit. Később azonban kutatások során rájöttek, hogy a lenmagban számtalan olyan hasznos anyag található, ami elengedhetetlen az egészségünk megőrzéséhez. Lássuk most mik is ezek!

lenmag.jpg

A legfontosabb tény a lenmaggal kapcsolatban, azaz esszenciális zsír, ami az egyik legtisztább tápanyagforrásnak számít. Azok az emberi sejtek, amelyek lenmagolajjal vannak telítve, sokkal inkább ellenállóak, mint a közönséges zsírral telítettek. Emellett a lenmag kivédi a káros zsírok lerakódását az erek falán, és jótékony hatással van az ízületi megbetegedésekre is.  A lenmag segítheti az emésztést is, sőt, a bőrápolásban is remek társ! Emellett csökkentheti az édesség utáni vágyat, és képes összhangba hozni a hormonrendszert is.

Ez az apró, természetes "csoda" tartalmaz Omega-3-at, rostot, fehérjét, mangánt, magnéziumot, foszfort és szelént is, sőt, B6 vitamint, vasat, káliumot, rezet és cinket is!

Ha csak 5 jó tulajdonságát emelhetném ki, akkor azok a következők lennének:

  1. Rostban gazdag, de alacsony a szénhidrát tartalma.
  2. Gluténmentes, így nagyszerűen és természetesen helyettesíthetőek a gluténtartalmú gabonafélék a lennel.
  3. Magas antioxidáns tartalmával támogatja az öregedési folyamatok csökkentését, a hormon egyensúlyt, és a sejtek egészségét.
  4. A lenmag elősegíti az egészséges emésztést, ugyanis a lenben lévő ALA védi az emésztőrendszer nyálkahártyáját és fenntartja a gyomor és bélrendszer egészség.
  5. A lenmag előnyei már többször is bizonyítást nyertek az emlő-, prosztata-, petefészek- és vastagbél daganatokkal kapcsolatban is.

A lenmag sokféleképpen beilleszthető az étrendünkbe, hiszen készíthetünk vele kenyeret vagy akár és süteményt is.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lenartcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr9714039538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása