Lénárt Csaba Személyi edző

“A változás lehetősége mindenkinek adott!”

Miért olyan fontos, hogy ne feledkezzünk meg a reggeliről?!

2018. március 25. 20:00 - Lénárt Csaba

Gyermekkorunktól sulykolják belénk, hogy mennyire fontos, hogy ne szalasszuk el a nap első étkezését, arra azonban, hogy miért olyan fontos, hogy minden nap reggelizzünk, kevesen tudják a választ! Íme!

pexels-photo-179912.jpeg

Kutatások igazolják, hogy az európaiak több mint 60 % -a hetente többször is kihagyja, sőt a gyerekek harmada sem reggelizik iskolába indulás előtt. Sok-sok kifogást fel tudunk persze sorolni, hogy miért marad ki az első étkezés, ám nem éri meg magyarázkodni, változtatni kell ezen a rossz szokáson! Íme, 5+1 ok, hogy miért!

1, Energiaforrás

A napindításhoz szükséges energiát nyersz belőle, szervezeted energiaraktárait feltöltöd, ez segít a nap folyamán a vércukorszintet kordában tartani.

2, Tápanyagforrás

A reggeli során fontos tápanyagokat vehetsz magadhoz, hiszen egy kis gyümölcslé, zöldségek, magvas ételek több mint jót tesznek testünknek!

3, Felpörgeti az anyagcseréd

A reggeli hivatott pótolni az éjszaka folyamán felhasznált tápanyagokat, és amellett, hogy növeli a szellemi teljesítményt, felpörgeti az anyagcserét és az agyműködést is.

4, Akadályozza az elhízást

Az elhízás egyik fő oka a rendszertelen táplálkozás, na meg a reggeli és ebéd helyetti bőségesnél is nagyobb mennyiségű vacsora. Egyél sokszor keveset, és kezd mindezt a reggelivel!

5, Segít a gondolkodásban

Azoknak, akik nem hanyagolják el a reggeli elfogyasztását, jobb a memóriájuk, a koncentrációs készségük és a mentális erőnlétük.

+1, Boldogabbá tesz

Üres gyomorral nagyobb valószínűséggel stresszelünk rá dolgokra, többet aggódunk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lenartcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr1813779408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása