Lénárt Csaba Személyi edző

“A változás lehetősége mindenkinek adott!”

Az egészséges étrend bázispontjai

2018. február 11. 18:36 - Lénárt Csaba

- Avagy hogyan győzzem meg magam arról, hogy váltani kell –

Több bejegyzés is készült már az utóbbi időben a vegetáriánus étkezés előnyeiről, de természetesen, akik nem szeretnének lemondani a húsételekről, azok is táplálkozhatnak egészségesen, ha betartanak néhány alapszabályt, és elengednek néhány tévhitet. Lássuk mik is lennének ezek!

breakfast-1804457_960_720.jpg

  1. Az egészséges táplálkozás egyet jelent az ízetlen salátaevéssel

Nem, nem és nem! Amikor valaki étrendet vált, nagyon rövid időn belül rájön, hogy mennyi újdonságot tartogat számára az új táplálkozási forma. Új ízek, úgy alapanyagok, különleges receptek! Színesítheted gasztronómiai tudásod, és új finomságokkal lepheted meg magad, és a családod!

  1. Kevesebb só, kevesebb zsír!

Főzz kevesebb sóval - hidd el gyorsan meg lehet szokni -, és a kész ételek közül is válassz olyat, aminek alacsonyabb a sótartalma. A főzéshez, sütéshez pedig használj inkább olíva olajat zsír helyett. Ha pedig van rá időd, készítsd az ebédet gőzöléssel, párolással, fóliában vagy teflonedényben!

  1. Táplálkozz változatosan!

Lépj ki a korlátaid közül, merj kísérletezni! Állíts össze étrended minél változatosabban, minél többféle élelmiszerből, különböző ételkészítési módok felhasználásával.

  1. Kevesebb édesség, több tejtermék!

Főzésnél cukor helyett használj inkább mézet, esetleg nyírfacukrot, és csökkentsd az étkezések utáni desszertet heti egy-két alkalomra! A sok édesség helyett pedig fogyassz inkább sajtot, túrót vagy éppen kefirt és joghurtot minden nap!

  1. Gyümölcsökre és zöldségre fel!

Egyél minél többször (ha lehet, naponta több alkalommal) nyers zöldséget és gyümölcsöt!

  1. Egyél naponta többször keveset, és igyál sok vizet!

Fontos, hogy naponta négyszer-ötször étkezz, kisebb adagokban, nem kapkodva, és fogyassz sok vizet, a szeszes italokat és energiaitalokat pedig minél kisebb mennyiségben vegyél magadhoz!

Ezt a hét pontot szem előtt tartva elindulhatsz az egészséges élet felé vezető úton! Ha szeretnél szakértő tanácsot egészséges táplálkozás témakörében, esetleg egy személyre szabott étrendet, keress bizalommal!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lenartcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr2713656700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása