Lénárt Csaba Személyi edző

“A változás lehetősége mindenkinek adott!”

Nem jártam edzőterembe, mert….féltem!  

2018. január 03. 15:03 - Lénárt Csaba

 

Lehet, hogy nevetségesen hangzik, de sok vendégemtől hallom, hogy hosszú évekig azért nem járt edzőterembe, mert félt tőle, hogy mások majd megbámulják, hogy esetlennek fog tűnni, hogy nem tud bizonyos gépeket megfelelően használni majd, és kinevetik. Nem véletlen, hiszen mindannyian félünk az új dolgoktól, de remélem a következő sorok mindenkit megnyugtatnak majd, és arra sarkalják a bátortalanabbakat is, hogy a tettek mezejére lépjenek!

pexels-photo-703016.jpeg

Egy felmérés bebizonyította, hogy a nőket kétszer jobban zavarja, ha edzőterembe kell menniük, mint a férfiakat. Részben azért érzik kényelmetlenül magukat, mert attól tartanak, hogy megbámulják őket, ám a férfiak is tartanak tőle, hogy kellemetlen helyzetbe kerülhetnek edzés közben. Persze ott van a "nehogy hülyének nézzenek" érzés is, ami miatt például a férfiaknak kevesebb, mint a fele kérdezné meg egy edzőtársát egy olyan egyszerű dologról, hogy meddig használja még az adott eszközt – és akkor arról ne is beszéljünk, hogy mi történik, akkor, ha valaki nem ismerni az adott eszköz használatát. Vannak, akik nem mernek a súlyzók közelébe menni, mert kellemetlennek érzik, ha túl nehéznek bizonyul a súly számukra, mások viszont attól tartva, hogy nem tudják a gépeket megfelelően használni, csak súlyzóznak. Vannak, akik nem tudják, pontosan milyen öltözékben érdemes edzőterembe menni, és olyanok is, akik az öltöző használatától tartanak.

Ezeknek a félelmeknek azonban a többsége tejesen alaptalan. A terembe a legtöbben fogyni, erősödni járnak, így a legtöbb tartózkodó elképzeléseivel ellentétben nem egy tökéletes alakú társaságba csöppentünk, mint fekete bárányok. Az edzőtermi etikett a legtöbb helyen a weboldalon, vagy a teremben elolvasható, egy segítőkész személyi edző mellett pedig senki sem fogja magát elveszettnek érezni, hiszen ő mindenben segítséget nyújt, biztat és magabiztossá tesz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lenartcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr8313546901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása