A kecsketejnek, s így a belőle készült sajtnak számtalan egészségügyi előnye van a tehéntejjel szemben. Ezek közül szedtem össze néhányat! Szerintem a tények magukért beszélnek ;)
- A kecske nem lesz vemhes, miközben tejet termel, a tehénnel ellentétben, ami miközben tejet ad, már hasában hordozza a következő embriót, így a kifejt tejben feldúsul számos hormon szintje.
- A kecsketejből készült élelmiszerek könnyen emészthetők és kevés allergén anyagot is tartalmaznak.
- A kecsketej, így a kecskesajt is segít a csontritkulás elleni küzdelemben, ugyanis magas D-vitamin-tartalmuk biztosítja a kalcium optimális felszívódását.
- A kecskesajt bőségesen tartalmaz ásványi anyagokat, többek között magnéziumot, foszfort, nátriumot, sőt káliumot is.
- Kiváló antioxidánsok, segítenek a sejtek egészséges fejlődésében.
- Magas A-vitamin-tartalmuknak köszönhetően a pajzsmirigyműködésre is jótékony hatással vannak.
- S ha mindez még nem lenne elég, a kecsketej/sajt rendszeres fogyasztása csökkenti a szívbetegségek kockázatát!