Lénárt Csaba Személyi edző

“A változás lehetősége mindenkinek adott!”

Miért hasznos személyi edzővel végezni a serülés utáni rehabilitációt?

2018. január 03. 15:09 - Lénárt Csaba

Van szerencsém segíteni Simek Péter sportikon rehabilitációját egy komoly sérülés után. Éppen ezért azt gondoltam, összefoglalom Nektek néhány mondatban, hogy miért bír olyan kiemelkedő jelentőséggel, hogy személyi edző szakértő segítségével rehabilitálódjunk egy sérülést, műtétet követően!

 5.jpg

A balesetek okozta sérülések szinte elkerülhetetlenek életünk során. A gyógyulás azonban csak akkor lehet teljes, ha a pihentetés/műtét után megfelelő ütemben és módon terheljük vissza az érintett területet.

Egy-egy komolyabb sérülés után sokan úgy gondolják, le kell mondaniuk a rendszeres testmozgásról, hogy megóvják magukat a további sérülések kockázatától, ám ez csak tévhit. Az ízületi- vagy izomsérülés, derék, váll vagy térd fájdalom nem jelenti azt, hogy le kell mondanod a sport nyújtotta örömökről, hiszen egy jó személyi edző mellett biztonságosan végezhetünk edzésmunkát a további sérülések kockázata nélkül. A rehabilitációs edzések célja minden esetben a serült izmok, ízületek alapvető funkcióinak helyreállítása. Egy személyi edző segítségével mindenki elsajátíthatja mely gyakorlatok milyen megterhelést jelentnek az érintett területre, ahogy a kerülendő mozdulatokra is felhívja a figyelmet.

A sérülés ismerete mellett a személyi edző állapotelmésért végez, melynek minden egyes részlete egyénre szabott. Ehhez mérten állítja össze a rehabilitációs edzéstervet, melynek segítségével a sportolás ismét fájdalommentessé válik!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lenartcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr3913546933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása