Lénárt Csaba Személyi edző

“A változás lehetősége mindenkinek adott!”

Erősítés az edzés során

2017. december 11. 08:30 - Lénárt Csaba

Ha valaki személyi edzőhöz fordul, annak számtalan oka lehet: életmódváltás, fogyókúra, esetleges egészségügyi probléma, amire jótékony hatással van a rendszeres testmozgás, vagy szálkásítás, erősítés! Ebben a posztban az egyik legnépszerűbb okról, az erősítésről ejtenék néhány szót.

man-461195_1280.jpg

A rendszeres testedzés jótékony hatással van testre és lélekre egyaránt, kiszakít a monoton hétköznapokból, kikapcsol és feltölt egyszerre, és természetesen hatására az izmokban is változások sora figyelhető meg. Először is az izomtömeg növekedése, az izomrostok megvastagodása. Ennek oka, hogy az izom tulajdonképpen egy olyan gép, amelyet a használat gyarapít és fejleszt.

Kiemelkedő jelentőséggel bírnak azok az anyagcsere-folyamatok, amelyek a rendszeres, dinamikus mozgás hatására az izomzatban megfigyelhetők. Gondoljunk csak bele: az első néhány edzést rendszerint kínzó izomláz követi, amely a későbbiekben enyhül, majd megszűnik. Ez is azt hivatott alátámasztani, hogy az izom anyagcseréje megszokta a nagyobb igénybevételt. Ezzel egyidőben az edzés közben felszaporodó anyagcseretermékeket bontó enzimek működése fokozódik és hatékonyabbá válik! Nagyobb aktivitással működnek az energiát szolgáltató folyamatok, ami jól mérhető többek között a szervezet gyorsan mozgósítható energiakészletén is.

Éppen ezért megfelelő, személyre szabott edzésterv és étrend mellett az izomtömeg gyarapodása, sérülésmentesen is lehetséges! Csak kitartás kell hozzá – de a jó személyi edző sosem hagyja, hogy feladd!

 

+36 20 / 971 – 4718

lenartcsaba1@gmail.com

https://www.facebook.com/lenart.csaba.7

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lenartcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr1213471313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása