Lénárt Csaba Személyi edző

“A változás lehetősége mindenkinek adott!”

Otthoni edzés kontra konditerem

2018. szeptember 16. 19:59 - Lénárt Csaba

Örök kérdés, hogy otthon eddzen inkább az ember, vagy konditeremben. Sokan azzal érvelnek az előbbi mellett, hogy olcsóbb, és ki sem kell mozdulniuk otthonról, mások viszont épp azt szeretik benne, hogy új embereket ismerhetnek meg – nem beszélve a profi gépekről. Hogy is van ez akkor?

 pexels-photo-1111304.jpeg

  • Az edzőteremben a változatos gépek segítségével az edzés összetettebb, hatékonyabb lehet, mint otthon – nehezebb ráunni, könnyebb változatossá tenni egy-egy edzést.
  • Sokan azért választják az otthoni edzést, mert nem elégedettek testükkel, szégyenlősebbek, így kényelmesebbnek érzik, ha nem mennek le az edzőterembe. Érdemes azonban szem előtt tartani, hogy a közös mozgás és a jó társaság hosszabb távon is arra motivál, hogy ne adjuk fel a céljaikat.
  • A konditerem messze legnagyobb előnye, hogy lehetőségünk nyílik személyi edző segítségét kérni, aki amellett, hogy motivál minket, elkészíti a személyre szabott edzéstervet is, és lépésről-lépésre segít minket az úton. Ezzel szemben az interneten található edzéstervek nem vesznek figyelembe életkort, betegségeket, testsúlyt, amik nagyban befolyásolják egy-egy edzés eredményességét.
  • Az otthoni edzés előnye, hogy praktikus és olcsó, mert a napirendünkbe rugalmasan beilleszthető, és nem kell érte fizetne. Nagy hátránya is ebben rejlik azonban: otthon könnyebben ülünk le a tv elé edzés helyett, és mivel nem fizettünk a bérletért, anyagilag nincs veszíteni valók, így oda motiváció.
  • Önmagában az edzés nem feltétlenül elengedő ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, vagy nagy változásokat érjünk el. Ehhez a legtöbb esetben életmódváltásra is szükség van. Egy személyi edző komplexitásukban látja a vendégeit, így akár étrenddel kapcsolatos, akár életviteli kérdésekben is képes segítséget nyújtani, míg otthon szintén az interneten talált, és általánosságokban fogalmazó étrendekkel kell beérnünk, amikkel közel sem biztos, hogy elérjük a kívánt eredményt.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lenartcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr5814243821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása