Lénárt Csaba Személyi edző

“A változás lehetősége mindenkinek adott!”

A téli futás alapszabályai

2018. december 22. 15:40 - Lénárt Csaba

Sokan úgy gondolják, a téli hónapra el kell tenniük a futócipőt, ez azonban hatalmas tévedés; pusztán érdemes néhány hasznos szabályt betartani! Mindenképpen igényel egy kis tervezést, de maximálisan megéri! Nézzük, milyen feltételeknek kell teljesülniük ahhoz, hogy a futás télen is élvezetes kikapcsolódást és feltöltődést jelenthessen!

  • Először is, a kellemes, meleg lakásból elindulni sosem könnyű a téli hónapokban, így érdemes futótársat szereznünk magunk mellé, akivel működik a kölcsönös motiváció. Egyébként négylábú barátaink is értékelik a téli testmozgást (rövidszőrűekre is igaz, még akkor is, ha őt is fel kell öltöztetni), így ők is remek motivációt jelenthetnek, ha nehezen indulunk neki a téli kocogásnak!
  • Télire mindenképpen szereznünk kell egy olyan futócipőt, amiben nem fázik a lábunk, és ami nem is ázik át. Hidd el, ha a cipő megvan, már motiváltabb leszel, hiszen ők szeretnék tenni dolgukat! Emellett természetesen az sem mindegy milyen ruhába bújsz, amikor futni indulsz a hideg hónapokban! Jól bevált szabály, hogy úgy kell felöltöznöd, mintha 20 fokkal melegebb lenne a ténylegesnél, hiszen. Így elkerülheted, hogy nagyon megizzadj, utána pedig a nedves ruhádban megfázz!
  • Mivel télen korán sötétedik, ezért, ha nem délelőtt indulsz kocogni, és nem a futópályát használod, vigyél magaddal fényvisszaverőt, nehogy bajod essen!
  • Feltétlenül melegíts be még az udvaron vagy lépcsőházban, hiszen azzal, hogy átmozgatod a végtagjaidat, felpezsdül a vérkeringésedet így, ennek köszönhetően pedig a hideget sem fogod olyan vészesnek érezni.
  • Végül pedig, ahogy hazaértél, tusolj le jó meleg vízzel, így elkerülheted a meghűlést, ha pedig ezzel megvagy, jöhet egy bögre forró tea!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lenartcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr5614507426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása