Lénárt Csaba Személyi edző

“A változás lehetősége mindenkinek adott!”

Miért olyan egészséges a kecskesajt?

2018. január 03. 15:06 - Lénárt Csaba

A kecsketejnek, s így a belőle készült sajtnak számtalan egészségügyi előnye van a tehéntejjel szemben. Ezek közül szedtem össze néhányat! Szerintem a tények magukért beszélnek ;)

pexels-photo-306801.jpeg

  • A kecske nem lesz vemhes, miközben tejet termel, a tehénnel ellentétben, ami miközben tejet ad, már hasában hordozza a következő embriót, így a kifejt tejben feldúsul számos hormon szintje.
  • A kecsketejből készült élelmiszerek könnyen emészthetők és kevés allergén anyagot is tartalmaznak.
  • A kecsketej, így a kecskesajt is segít a csontritkulás elleni küzdelemben, ugyanis magas D-vitamin-tartalmuk biztosítja a kalcium optimális felszívódását.
  • A kecskesajt bőségesen tartalmaz ásványi anyagokat, többek között magnéziumot, foszfort, nátriumot, sőt káliumot is.
  • Kiváló antioxidánsok, segítenek a sejtek egészséges fejlődésében.
  • Magas A-vitamin-tartalmuknak köszönhetően a pajzsmirigyműködésre is jótékony hatással vannak.
  • S ha mindez még nem lenne elég, a kecsketej/sajt rendszeres fogyasztása csökkenti a szívbetegségek kockázatát!
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lenartcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr2813546925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.